Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΩ

Σήμερα με αφορμή την ενότητα της Νεοελληνικής Γλώσσας ¨Με προσκαλούν και προσκαλώ¨ ασχοληθήκαμε με τους διάφορους τύπους προσκλήσεων(γάμου, βάφτισης, γενεθλίων, εορταστικών εκδηλώσεων...). Αφού παρουσιάστηκε πλήθος έντυπων προσκλήσεων, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τη μορφή και το περιεχόμενό τους, διατυπώθηκε  κριτική σχετικά με την καλαισθησία  και το ύφος του κειμένου τους, έγιναν σύγκρισεις και διατυπώθηκαν συμπεράσματα.









Στη συνέχεια , μαθητές και μαθήτριες στρώθηκαν στη δουλειά προκειμένου να φτιάξουν τις δικές τους προσκλήσεις, με θέμα τη λειτουργία λαογραφικής γωνιάς στο σχολείο μας . Τα εκθέματα της ¨γωνιάς¨προέρχονται από τις προσωπικές συλλογές των οικογενειών των παιδιών της τάξης μας. Για τον παραπάνω σκοπό δημιουργήθηκαν 2 προσκλήσεις. Η πρώτη,  η ομαδική, απευθυνόταν σε όλη τη σχολική κοινότητα, ενώ η δεύτερη ήταν προσωπική και απευθυνόταν στους γονείς και τους φίλους των παιδιών της Β1. Ευθύς αμέσως σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας.






 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη δραστηριότητα , οι προσκλήσεις των παιδιών είναι πραγματικά πιο όμορφες από αυτές του εμπορίου, πρωτότυπες και δημιουργικές συγχαρητήρια παιδιά του Β1

    ΑπάντησηΔιαγραφή