Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ;ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ
*      ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Είναι ο μεγαλύτερος νομός της Στερεάς Ελλάδας και περιλαμβάνει την Εύβοια, τη Σκύρο, τα νησιά του Ευβοïκού  κόλπου και ένα ηπειρωτικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, δυτικά του πορθμού του Ευρίπου.
Μην παραλείψετε να δείτε την Κύμη . το << μπαλκόνι του Αιγαίου>> με τα γραφικά αρχοντικά της, την Κάρυστο με την πλούσια βλάστηση και τις αμμουδερές παραλίες,  το Μαρμάρι  με τα καταγάλανα νερά ,  την Αιδηψό με τις ιαματικές πηγές  της, τους Ωρεούς που συνδυάζουν αρμονικά βουνό και θάλασσα.
Περάστε οπωσδήποτε από τις μονές :του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και του Οσίου Δαυίδ.
Εξαιρετικής ομορφιάς οι καταρράχτες Δρυμώνα και το μουσείο απολιθωμένων θηλαστικών στην Κερασιά .
Στον πύργο του ποιητή Γ.Δροσίνη , που βρίσκεται στο χωριό Γούβες, ένα μοναδικό στο είδος του λαογραφικό μουσείο, χαίρει της πλήρους εγκατάλειψης . Είναι πραγματικά λυπηρό πως η τοπική κοινωνία που συνέβαλε στη δημιουργία αυτού του μουσείου , αποφάσισε να επιτρέψει τη λεηλασία του συγκεκριμένου χώρου, μετατρέποντάς το σε μια τραγική εικόνα .Μέσα σε ένα πανέμορφο χωριό, που σφύζει από ζωή και καλαισθησία θα περίμενε κανείς περισσότερη ευαισθησία, όσον αφορά τη διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς .
Ας ελπίσουμε πως σύντομα κάποιοι θα επιδείξουν το ενδιαφέρον και την μέριμνα που απαιτείται, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος  σε αυτή την  <<παραφωνία>>.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου