Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ: ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ


Στοματική Υγεία-Στοματική Υγιεινή





Τα ωραία δόντια και τα γερά ούλα καταστρέφονται από την οδοντική μικροβιακή πλάκα. Ο μόνος τρόπος για να απομακρύνουμε τη μικροβιακή πλάκα από το στόμα μας είναι το καλό καθημερινό βούρτσισμα.
Το καλό βούρτσισμα κρατάει 2 λεπτά. Βουρτσίζετε τα δόντια σας, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Να βουρτσίζετε όλα τα δόντια και όλες τις επιφάνειες των δοντιών.


Η οδοντόβουρτσά σας να έχει νάιλον τρίχες μεσαίας σκληρότητας. Το κεφάλι της οδοντόβουρτσας να μην είναι πολύ μεγάλο. Όταν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας αρχίζουν να κατσαρώνουν και να αραιώνουν, τότε πρέπει να την αλλάξετε.
Σχεδόν όλες πια οι οδοντόκρεμες περιέχουν φθόριο, οπότε χρησιμοποιείτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.
Για να καθαρίζετε καλά τα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια, καλό είναι να χρησιμοποιείτε και το οδοντικό νήμα. Τη σωστή χρήση θα σας τη δείξει ο οδοντίατρός σας.


Τα διάφορα στοματοπλύματα που υπάρχουν, μόνο σαν συμπλήρωμα στο βούρτσισμα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε. Δεν αντικαθιστούν το βούρτσισμα των δοντιών.
Το καλό καθημερινό βούρτσισμα είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε όμορφα δόντια, γερά ούλα, και ένα λαμπερό και δροσερό χαμόγελο.

                                       


Αυτά και άλλα πολλά και χρήσιμα μάθαμε σήμερα από την εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο σχολείο μας . Εμείς όμως δε μείναμε μόνο στη θεωρία αλλά προχωρήσαμε και στην πράξη. Έτσι με τη βοήθεια της κυρίας Ευτυχίας πλύναμε προσεχτικά τα δοντάκια μας στην αυλή του σχολείου, παρέα με τα φιλαράκια μας.









Έπειτα όλο χαρά ζωγραφίσαμε όλα όσα εμπνευστήκαμε από την παρακολούθηση του συγκεκριμένου προγράμματος.
Και σε άλλα με υγεία!






















πηγή;http://www.neaygeia.gr/page.asp?p=526

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου