Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΓΛΩΣΣΑ Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (ΕΝΟΤΗΤΑ 16- ΝΙΩΘΩ)

ΝΙΩΘΩ


(Κάνοντας κλικ στον τίτλο της εικόνας θα μεταφερθείτε στον αντίστοιχο σύνδεσμο)


ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ




Γεννήθηκε το 1936 . Μεγάλωσε στην Αθήνα .
Γύρω στα 1960 ξενητεύτηκε και γύρισε όλη την Ευρώπη. Για μεγάλο διάστημα έμεινε στην Γαλλία και στην Ελβετία. Στη Δανία έφθασε το 1965 και εργάστηκε εκεί. Ασχολήθηκε κυρίως μέσα από την τέχνη του μέ το παιδί. Εχει γράψει έως σήμερα 23 πεζά και ποιητικά βιβλία καθώς και θέατρο για παιδιά . Ποιήματα του περιέχονται στα αναγνωστικά της Α και Β τάξης των Δημοτικών Σχολείων.
Τα βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και πολλά από αυτά έχουν μεταφραστεί στα Δανέζικα και Σουηδικά και έχουν κυκλοφορήσει στις χώρες αυτές με επιτυχία. Ο ιδιος έχει μελοποιήσει πολλά από τα τραγούδια του που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά σε CD αι κασέτες.
Ο Γιώργος Μαρίνος έχει γίνει γνωστός για το έργο του ώς παιδαγωγός , πεζογράφος , ποιητής , συνθέτης , ενώ ταυτόχρονο εργάζεται σαν σύγχρονος κλόουν γνωστός γιά την δραστηριότητά του αυτή σε πολλές χώρες του Εξωτερικού κυρίως ( Δανία , Σουηδία , Ρωσία κ.α). Με την τελευταία αυτή ιδιότητά του έχει παρουσιασθεί και σε εκπομπές για παιδιά της Ελληνικής τηλεόρασης

Η τελευταία του δουλειά είναι η μελοποίηση των τραγουδιών της Ποιητικής συλλογής του » Τα Αιγινήτικα» που αντλούν το θέμα τους από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της Αίγινας.
Τα τελευταία χρόνια ζεί και εργάζεται μονίμως στην Αίγινα .



ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΛΟΟΥΝ




Ο ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ




Το νησί των συναισθημάτων - Μάνος Χατζιδάκις Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους
["Προσωπογραφία της μητέρας μου", Μάνος Χατζιδάκις - Το χαμόγελο της Τζοκόντας]
 - See more at: http://emathisi.weebly.com/16nuiotaomegathetaomega.html#sthash.djyxvYfP.dpuf



ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΛΕΛΕΚΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου