Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2016-17 (3)

<<ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ>>


Σήμερα 21/02/17 φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την Μ.Κ.Ο. <<ΜΠΟΡΟΥΜΕ >> στα πλαίσια του ενημερωτικού προγράμματος <<Διάσωση και προσφορά τροφίμων>>.Μαζί τους προσεγγίσαμε το φαινόμενο της σπατάλης του φαγητού μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα <<Μπορούμε στο σχολείο>>.
 Μάθαμε πως να μην ξοδεύουμε ασυλλόγιστα την τροφή , πως να επιλέγουμε τα τρόφιμά μας από τις αγορές τροφίμων , πως να συντηρούμε τα τρόφιμά μας στο ψυγείο και γνωρίσαμε κάποιους φορείς  που μπορούμε να απευθυνόμαστε, προκειμένου να διαθέσουμε καθαρό φαγητό που μας έχει περισσέψει .



 Στο τέλος της ενημέρωσης ζωγράφισε το κάθε παιδί το δικό του πιάτο από το αγαπημένο του φαγητό ,φροντίζοντας να βάλει μέσα σε αυτό τόση ποσότητα , όση πραγματικά έχει ανάγκη, για να τραφεί.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και ο δεκάλογος της μείωσης σπατάλης φαγητού, που τέθηκε υπόψιν όλων μας και ιδιαίτερα των ενήλικων γονέων μας .
























Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Ειρήνη και Αγγελική για την εθελοντική παρουσία τους στο χώρο του σχολείου μας και προσδοκούμε και σε μελλοντική συνεργασία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου