Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

<<ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ>>


Τα μικρά μας  αγαπούν τους συνανθρώπους τους και ιδιαίτερα αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες . Με αφορμή λοιπόν το Πάσχα και τη σταυρική θυσία του Κυρίου μας τα παιδάκια της Β2 σε συνεργασία με το τμήμα της Α΄τάξης που έχει δασκάλα την κυρία Μ. Παπακυρίλλου, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα , προκειμένου να τα διαθέσουν στο γεύμα αγάπης του ενοριακού τους ναού (Άγιος Αντώνιος Κερατσινίου).
Ο κουμπαράς φτιάχτηκε , οι ευχαριστίες προς τους προσφέροντες διανεμήθηκαν και το ποσό συγκεντρώθηκε (περίπου 95 ευρώ και από τα δύο τμήματα).


Σήμερα λοιπόν ,πρωί πρωί ,ανοίξαμε τον κουμπαρά μας και μετά την καταμέτρηση των χρημάτων ,τοποθετήσαμε το ποσό σε έναν φάκελο που ζωγραφίσαμε όλοι μαζί . Έπειτα βγάλαμε μια όμορφη αναμνηστική φωτογραφία και γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό ξεκινήσαμε για την εκκλησία .

 Εκεί μας υποδέχτηκε με ιδιαίτερη στοργή και αγάπη ο πατέρας Κωνσταντίνος Τερκεσίδης. Μας ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά μας και μας μίλησε, όπως πάντα από καρδιάς ,για την αναγκαιότητα της ύπαρξης αλλά και της ανακούφισης που χαρίζει το <<γεύμα αγάπης >> στα αδέλφια μας που έχουν ανάγκη. Δεν παρέλειψε βέβαια να κεράσει το κάθε παιδάκι  και από μια νόστιμη λιχουδιά.


Εσείς τώρα θα νομίζετε πως στη συνέχεια  επιστρέψαμε στο σχολείο. Κάνετε όμως λάθος , γιατί εμείς ανεβήκαμε στον γυναικωνίτη και από κει ψηλά συζητήσαμε με τις δασκάλες μας για τις τοιχογραφίες του ναού που σχετίζονται με τα γεγονότα. που πρόκειται να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Έγερσις του Λαζάρου,   Βαϊοφόρος, Σταύρωση και Ανάσταση του Κυρίου.
Τα πρόσωπα, τα γεγονότα ,οι συμβολισμοί. Αλήθεια πόσο όμορφη είναι η τέχνη της αγιογραφίας, γεμάτη από θείο φως, αγιοσύνη και  αλήθεια.
Ενθουσιασμένοι από τα όσα είδαμε και μάθαμε αλλά και περήφανοι που καταφέραμε με τον δικό μας ξεχωριστό  τρόπο  να απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας , γυρίσαμε στην τάξη μας και υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας πως και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε και να υλοποιούμε τέτοιες ωραίες , φιλάνθρωπες πρωτοβουλίες. 
Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους, όσους στήριξαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση όλων των παραπάνω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου