Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

Περιμένοντας τα παιδάκια της Α΄τάξης, σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε την πρόταση άλλης συναδέλφου για τη δημιουργία ενός ημερολογίου τοίχου, το οποίο περιλαμβάνει ενημέρωση για τον καιρό , την ημέρα, τον μήνα και το έτος που διανύουμε. Η ενημέρωση θα γίνεται καθημερινά από τους μαθητές της τάξης, προσφέροντας έτσι στα παιδιά εξοικείωση με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ενός ημερολογίου.ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥ Α2

Μια εναλλακτική πρόταση παρουσιολογίου των παιδιών της Α΄τάξης, είναι τα χαρτονένια  μπλουζάκια των παιδιών του τμήματος, πάνω στα οποία θα κολληθούν και οι φωτογραφίες τους . Όταν θα έχουμε έτοιμα τα μπλουζάκια, στην συνέχεια θα τα κρεμάσουμε  σε σχοινάκι με μανταλάκια και θα αποτελέσουν την μπουγάδα της τάξης.
Καλή επιτυχία!


                          


ΤΑ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

Εμπνευσμένοι από το φθινόπωρο, δημιουργήσαμε φύλλα στα οποία γράψαμε τα ονόματα των παιδιών ,περάσαμε ασημένια κλωστή και τα μετατρέψαμε σε μενταγιόν γνωριμίας. Με τον τρόπο αυτό, τόσο η δασκάλα, όσο και τα παιδιά θα μάθουν και θα θυμούνται πολύ πιο εύκολα τα ονόματα των φίλων τους.
ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΟΡΤΑΣΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΜΑΣ


ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΛΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣΚΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

  

1 σχόλιο: