Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΧΑΜΕΝΗ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ...

Σήμερα φιλοξενήσαμε στην τάξη μας την εθελοντική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.
Στα πλαίσια του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», καθημερινά, σώζουν φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και το προσφέρουν, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουν την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζουν επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
Προσεγγίζουν συνολικά το φαινόμενο της σπατάλης φαγητού μέσω:
Με το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» στηρίζουν άμεσα, αξιοπρεπώς και με διαφάνεια τους συνανθρώπους μας με την μεγαλύτερη διατροφική ανάγκη.  
Όραμα τους είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν από τις δύο υπεύθυνες του προγράμματος σχετικά με τη διάσωση και προσφορά τροφίμων. Στη συνέχεια ζωγράφισαν το δικό τους αγαπημένο φαγητό σε λογική πάντα ποσότητα και δεσμεύτηκαν πως κι εκείνα θα συμβάλλουν, ώστε καμία μερίδα φαγητού να μην πηγαίνει χαμένη! 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου