Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Αδελφοποίηση των τμημάτων Α2-ΣΤ1

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΑΚΙΑ


Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η σημερινή για μας . Η αίθουσα της Α2 πλημμύρισε από τα μεγάλα παιδιά της ΣΤ. Ο στόχος της επίσκεψής τους ήταν να γνωριστούμε καλύτερα και να <<αδελφοποιηθούμε>>, προκειμένου να δείξουμε πως ανεξάρτητα από την ηλικία μπορούμε να είμαστε φίλοι και να νιώθουμε εκτίμηση, αποδοχή και αγάπη ο ένας για τον άλλο.
 
Βέβαια οι προετοιμασίες στην τάξη μας είχαν αρχίσει από την πρώτη κιόλας ημέρα που πήγαμε στο <<μεγάλο σχολείο>>. Με εργαλεία τα χρώματα και τις κόλλες μας βαλθήκαμε να ετοιμάσουμε έναν όμορφο πίνακα ανακοινώσεων για τους φίλους μας από την Έκτη Δημοτικού.









Επιτέλους οι φίλοι μας ήρθαν ! Βέβαια δεν ήρθαν με άδεια χέρια . Μαζί τους έφεραν και ένα όμορφο σκιάχτρο, τον Ρούλη τον Σκιαχτρούλη, τον οποίο μας πρόσφερε η δασκάλα της ΣΤ1 κυρία Δέσποινα Γιαννίτση. Το ημερολόγιο έγραφε 19/09/16 και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη!


Για να μπορέσουμε να γνωριστούμε με τα μεγάλα φιλαράκια και να γίνουμε ζευγάρια ,η κυρία Αγορίτσα μας μοίρασε από μισή χαρτονένια καρδιά. Στη συνέχεια τα εκτάκια που είχαν το άλλο μισό της καρδιάς μας αναζήτησαν και βρήκαν το μικρό τους ταίρι.





Τώρα πια ήμασταν έτοιμοι για να ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Αρχικά παίξαμε τον <<Καθρέφτη>> και  κάναμε ο ένας ό,τι έκανε ο άλλος.




Στη συνέχεια τα παιχνίδια μας μεταφέρθηκαν στην αυλή του σχολείου. Πρώτα από όλα τα μικρά παιδιά ανέλαβαν να οδηγήσουν τα μεγαλύτερα, που είχαν κλειστά τα μάτια τους , στην απέναντι πλευρά του γηπέδου.









Έπειτα ακολούθησε τάισμα μπισκότου πάντα με κλειστά τα μάτια , εναλλάξ από τα μικρότερα και από τα μεγαλύτερα παιδιά.





Αφού χορτάσαμε με τα μπισκοτάκια, κινηθήκαμε στο χώρο με το ζευγάρι μας ,χέρι με χέρι, πόδι με πόδι, αυτί με αυτί, πλάτη με πλάτη...
Ήταν φοβερά αστείο!







Τα παιχνίδια μας ολοκληρώθηκαν με τη μεταφορά μπάλας ανά ζεύγη ,όχι με τα χέρια, αλλά με τη κοιλιά. Πάρτε μια γεύση...







  
Η ξεχωριστή αυτή μέρα έκλεισε με καραμελίτσες για τα εκτάκια και με μπαλόνια για τα πρωτάκια .

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τους νέους μας φίλους και στα διαλείμματα σίγουρα θα νιώθουμε πολύ πιο ασφαλείς.
Γλυκά μας παιδάκια θα τα ξαναπούμε σύντομα!!!







4 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια και στις δυο εκπαιδευτικούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θερμά ευχαριστώ και από τις δυο μας και καλή συνέχεια στο έργο όλων μας!

      Διαγραφή
  2. Αυτές οι πρωτοβουλίες δίνουν ελπίδα σε όλους μας για το μέλλον της παιδείας και των παιδιών μας! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια από τα βάθη της καρδιάς μας!Είναι πραγματικά παρήγορο το γεγονός πως με λίγο φιλότιμο, με καλή διάθεση και με πολλή αγάπη μπορούν να γίνουν μικρά θαύματα.

      Διαγραφή