Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ



Στο πλευρό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας σήμερα 1η Οκτωβρίου, είναι τα παιδάκια της Α2.Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται αγάπη, εκτίμηση, σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. 
Διαθεματικά λοιπόν εξετάσαμε την ιστορία της οικογένειάς μας( Μελέτη Περιβάλλοντος σελ. 34), γνωρίσαμε τις ρίζες μας , φτιάξαμε το γενεαλογικό μας δέντρο και διαβάσαμε από το Ανθολόγιο της Α΄και Β΄δημοτικού (σελ.22) το ποίημα <<Ο παππούλης>>.
Τέλος, σαν δείγμα ελάχιστης ευγνωμοσύνης προς τον παππού και την  γιαγιά, έφτιαξε το  κάθε παιδάκι  μια όμορφη   ζωγραφιά , προκειμένου να την προσφέρει στα δύο αυτά ξεχωριστά πρόσωπα της ζωής και της οικογένειάς του.
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως ήταν η πρώτη μας επαφή με στοιχεία παραγωγής γραπτού λόγου ( γράψαμε από τον πίνακα την ημερομηνία καθώς και τις ευχές που θα έπρεπε να συνοδεύουν τη ζωγραφιά μας) . Ζητούμε λοιπόν  να δείξετε κατανόηση για τυχόν λάθη ή παραλείψεις.


















    


1 σχόλιο: